Skip to main content

Kaj’s Ninjago feestje!

Begin deze maand werd Kaj 6 jaar en ow wat wilde hij graag een LEGO Ninjago kinderfeestje. Na weken in spanning te hebben geleefd was het afgelopen woensdag dan eindelijk zover, Kaj’s Ninjago kinderfeestje! Acht hyperdepieper ninja’s, een stuiterende jarige job en mama en papa die gingen proberen om deze dolle boel in goede banen te leiden…. NINJAAAAGO!

De ninja’s werden direct van school meegenomen naar huis waar de flesjes Ninja Power drank klaar stonden samen met ninja-friet in noodle bakjes. Maar waar zijn de messen en de vorken? Ninja’s eten natuurlijk met stokjes, maar dat lijkt altijd makkelijker gezegd als gedaan…

2019_Kaj6_NinjagoParty (02)  2019_Kaj6_NinjagoParty (04)

Ninja hoofdband
Na het eten mochten de strijders met behulp van een code hun eigen ninja-naam uitvogelen, vervolgens lag er voor elke ninja een bijpassende hoofdband klaar met hun eigen ninja-naam. Iedereen zijn hoofdband gevonden en opgeknoopt? Dan kan de ninja-training beginnen! WAATAAAAH!

2019_Kaj6_NinjagoParty (09)  2019_Kaj6_NinjagoParty (16)

Sensei Wu Prikje
WIEHOEWIEHOEWIEHOE…’ Sensei Wu alarm! De Spinjitzu meester liet na de training weten dat hij zijn baard verloren was in een heftig gevecht met de slangenkoning. Sensei is natuurlijk ook de jongste niet meer en had dus onze hulp nodig. We probeerden hem zijn baard terug te geven met Sensei Wu prikje (ezeltje prikje in een Ninjago jasje).

Ninja behendigheidstraining
Als ninja moet je over heel wat goede eigenschappen beschikken. Je moet snel, lenig, sterk, slim en perfect in balans zijn om je vijanden te kunnen verslaan. Dit hadden we een verwerkt in de vorm van een behendigheidstraining. De ninja’s in opleiding moesten een plankje hout doormidden slaan, over de evenwichtsbalk met een kopje thee in hun hand (Sensei Wu vecht namelijk altijd met een kopje thee in zijn handen), daarna door een laser-veld (lees: een wir-war aan linten die we hadden opgehangen waar de kids overheen of onderdoor moesten gaan) en vervolgens shurikens (ninja sterren) door gaten gooien waar punten mee behaald konden worden.

2019_Kaj6_NinjagoParty (22)  2019_Kaj6_NinjagoParty (24)

De kids hadden inmiddels wel bewezen dat ze al goed op weg zijn om een echte ninja te worden. Een mooi moment om weer even op adem te komen (en dat gold niet alleen voor de kids) met wat drinken, shushi snoep en Ninjago-taart, dit hadden ze na zo’n zware ninja-training wel verdiend! Vervolgens werd er gezongen, kon de jarige job zijn kadootjes uitpakken en konden de toekomstige ninja’s een ninja-masker inkleuren.

2019_Kaj6_NinjagoParty (28)  2019_Kaj6_NinjagoParty (42)

Versla de draak
‘WIEHOEWIEHOEWIEHOE…’ Sensei alarm!! De rust was voorbij… Het bericht van Sensei:
“Bedankt voor het terug brengen van mijn baard en het verslaan van de draak dappere ninja’s! Jullie hebben daarmee laten zien dat ik op jullie kan bouwen. En dat is fijn, want ik kan jullie hulp alweer heel goed gebruiken.  De draak is er vandoor gegaan met jullie schat! Volg buiten de ninja’s en ninja ogen en volooi de opdrachten, dit leidt jullie vervolgens naar de draak. 

2019_Kaj6_NinjagoParty (51)  2019_Kaj6_NinjagoParty (62)  2019_Kaj6_NinjagoParty (66)

Eenmaal de draak overmeestert en weer thuis werd diezelfde draak (pinata gevuld met snoep) kapotgeslagen en namen de kids hun schat maar al te graag in ontvangst.

Afsluiting Ninjago BINGO
Onder het genot van een potje Ninjago bingo konden de ninja’s weer even zen worden. Elk stel, twee ninja’s, kregen een bingokaart met Ninjago-figuren en wanneer het figuurtje werd getrokken mochten ze er een legoblokje opleggen. We begonnen met één volle rij, toen twee en vervolgens mochten diegene die als eerste een volle kaart hadden keihard BINGO roepen.

2019_Kaj6_NinjagoParty (77)  2019_Kaj6_NinjagoParty (78)

Met de bingo zat de laatste ninja training er op en was iedereen natuurlijk met vlag en wimpel geslaagd. Met hun ninja diploma op zak waren ze nu officieel een Spinjitzu Master!

Kaj vond het echt een topfeest! Alle ninja’s bedankt! Check het album voor alle foto’s.