Skip to main content

Hulde voor ‘verkeersopa’

Hendrik Helmstrijd, voor vele ook wel bekend als verkeersopa, waakt al ruim 23 jaar in weer en wind bij het schoolplein van OBS De Phoenix in Rozenburg over de leerlingen en hun veiligheid. Voor zijn inzet kreeg hij afgelopen maandagmiddag de Erasmusspeld van de gemeente Rotterdam uitgereikt. Daarnaast werd opa maar liefst 88 jaar en had de school ook nog een mooie verrassing voor hem in petto die door meester Piet in stijl werd voorgereden.

2017_OBSDePhoenix_Verkeersopa88jaar (25)

Aan mij de eer om bij deze gelegenheid een paar fotootjes te schieten.

Stukje tekst uit het AD:

Het begon allemaal toen zijn kleinkinderen nog op school zaten. Elke ochtend voor schooltijd was hij op het plein om kinderen veilig te helpen over te steken en auto’s veilig te laten parkeren. Zijn kleinkinderen zijn inmiddels volwassen, maar Helmstrijd houdt nog steeds een oogje in het zeil.

Helmstrijd let overigens niet alleen op de veiligheid, maar zorgt volgens de gemeente ook voor een gemoedelijke sfeer. Hij woont vlakbij school en kent zowat elk kind bij naam. Voor zijn inzet bij de school én vanwege zijn bezoeken aan eenzame buurtgenoten kreeg hij de Erasmusspeld uitgereikt.

2017_OBSDePhoenix_Verkeersopa88jaar (46)

Al mijn foto’s van die middag staan inmiddels online en kun je hier bekijken.